mandag den 14. december 2009

Kære gymnasie-girls...

Nu følger jeg jo med i ret mange blogs (og ja jeg prøver faktisk så godt det nu kan lade sig gøre at nå igennem samtlige på min blogroll, helst hver dag, men ihvertfald hver anden, den tid kunne sikkert investeres MEGET mere fornuftigt, men det er en helt anden snak)
Godt så, mange af de danske blogs skrives af søde og stylish
gymnasiepiger, men gud hvor vil jeg ønske I engang imellem kan skrue lidt ned for forkortelserne, så vi andre gamle kan følge med.
Da JEG gik i gymnasiet (10 km i snevejr, hver dag!) kunne man gå på enten sproglig eller matematisk linie. Man kunne vælge fag på højt niveau eller mellemniveau. Og man skrev 1.års opgave, historieopgave (2.g) og Større skriftlig opgave i 3g.

HVAD fanden er SRP, NG, AT og alt det der? Har I virkelig 2 uger til det? Hvad går det ud på, hvad laver I?
Enlighten mig bitte...

9 kommentarer:

Amalie Damkjaer sagde ...

Hey Brigitte.
Jeg går i 3.g og har ja nu i tre år levet med de åndsvage forkortelser. De er dybt trælse..
SRP: Studieretningsprojekt - tidligere den større skriftlige opgave.
NG: Naturgeografi
AT: Almen Studieforberedelse - åndsvagt tværfagligtfag, hvor man har om metoder.
AP: Almen Sprogforståelse - Latin, grammatik etc.

Helene sagde ...

Ja, de forkortelser kan godt forvirre lidt. JEg går selv på hhx, og da mine venner første gang begyndte at snakke om AP, NV, osv. der fattede jeg bare ingenting! Til gengæld forstod de heller ikke meget af AØ, VØ, IØ mm. (AØ = afsætning, VØ = virksomhedsøkonomi, IØ = international økonomi) (:

- www.blogalahelene.blogspot.com

Sara sagde ...

Jeg går også i 3.g og jeg har lige afleveret den voldsomt hypede SRP-opgave. Og vi har helt seriøst to uger til at skrive den. Det er en opgave hvor man skal skrive tværfagligt i to fag og det ene skal være et af ens studieretnings-a-fag, men ellers har man helt frie tøjler til emne.
Det er en opgave på 15-20 siders omfang og det er døden. Efter min mening er 2 uger for lang tid til en opgave, fordi det bliver virkelig svært at disponere sin tid, når man skal koordinere 2 ugers opgave skrivning.

I mit tilfælde endte det med 5 dages skrivning og en lorteopgave, men hold da op hvor var det fedt at få den afleveret og tage til skolefest bagefter :D

Brigitte sagde ...

Mange tak skal I have for at have opklaret det for mig! Studieretningsprojekt havde jeg googlet mig frem til, men de andre var værre - case solved!

Jeg ønsker jer alle held og lykke med opgaverne, og 2 uger er sgu længe at sidde og svede over den samme opgave, så forstår jeg bedre hvorfor SRP-snakken fylder så meget i blogland :-)

Lisbeth sagde ...

Brigitte hvordan vil det så ikke gå, når vi skal kunne disponere over et halvt år til specialet?

Jeg forudser følgende scenarie udspille sig for os begge:

Første 4,5 måned: fantastisk mange blogindlæg krydret med en god portion Travian og masser af msn-sladder.

Næste måned: panik, panik, panik - men intet videre konstruktivt, da vi er handlingslammede pga. panikfølelsen.

Den sidste halve måned: vi sidder og skriver dag og nat (mest om natten) og får færdiggjort specialet den allersidste nat.

Brigitte sagde ...

Åh Lisbeth altså - du har så lige udpenslet min værste frygt, jeg er nemlig så bange for at lige PRÆCIS det er det der vil ske! Den første uge er vi sikkert vildt entusiastiske og bladrer en masse litteratur igennem og er enormt stolte over at få forfattet den første side og derefter går luften af ballonen og dit scenarie udspiller sig.
Men hey, jeg skrev min BA på 3 dage, så kan man vel også lave et speciale på 14 dage?

Hald sagde ...

Hey Brigitte... Man kan i princippet skrive størstedelen af specialet på en uge... Kvaliteten bliver derefter - men det er hvad man kan risikere, hvis man først i sidste øjeblik, får hevet kanten af hovedet op over specialesumpen. Been there - done that. And survived to tell about it... ;o)

Mathilde sagde ...

Okay jeg er lige lidt slow, men jeg vil da også lige tilføje at jeg skrev min BA (som på HD studiet skal være ca 85 sider) på 1½ uge, så jeg er sikker på at i to damer klarer den på et par uger :D

Et godt tip er desuden at skrive om noget som vejleder ikke ved forfærdeligt meget om, bare lige nok til at vejlede og eksaminere, det var et vældigt hit hos mig!

Overspringshandlinger længe leve :-)

Brigitte sagde ...

Ajjj Det I der siger både trøster og skræmmer mig! Altså virkelig, jeg laver ALTID alting i allersidste øjeblik og frygter derfor virkelig specialsumpen aj altså...