tirsdag den 25. august 2009

Skinhead Chic?


Igår sad jeg og så den aldeles udemærkede film "This is England" der foregår i England i begyndelsen af 1980'erne, hvor man følger en lille frustreret dreng der i sin rodløshed efter faderens død og søgen efter egen identitet i Thacher-tidens trøstesløse England, slutter sig til en gruppe ældre skinheads.
Det skal lige pointeres at de oprindelige skins, og dem som portrætteres i filmen, på daværende tidspunkt ikke er skinheads i den rascistiske og politiske forstand, men mere en subkultur med referencer til punken og mods.

Det slog mig, at moden idag har meget tilfælles med skinhead-moden anno 1983.
Dr. Martens og andre snørestøvler, skinny jeans, netstrømper, mini-skirts, markerede frisurer, mange tatoveringer m.m - (Bare se på Agyness Deyn og Pete Doherty og andre indie-bands fx.)
Fragmenteret set finder jeg visse elementer af stilen meget inspirerende og det kunne da være jeg skulle finde mine gamle Fred Perry-poloer frem fra skabet...


Stills fra filmen herunder:Credit: google.com

6 kommentarer:

Mette sagde ...

Elsker bare den film. Men tror aldrig den har været vist i DK eller hvad? Der er i hvert fald ingen jeg kender, som har hørt om den... :)

Mette

Brigitte sagde ...

Tror heller ikke den har gået i bio? Men det er en rigtig god film, som varmt kan anbefales :-)

Pernille sagde ...

Ej, hvor sjovt! Den film købte jeg for et par uger siden. Nu glæder jeg mig endnu mere til at se den. :)

Tellah sagde ...

Jeg vil helt vildt gerne se den - er det ikke den som omhandler hvordan skinhead-bevægelsen fragtmenteres over i to grupper, hvor den ene gruppe ikke er racistisk? Eller tager jeg fejl? Vil ihvertfald gerne se den, har du købt den på nettet? Har aldrig set den i en butik...

Brigitte sagde ...

Jo det er helt rigtigt Tellah - jeg lånte den såmænd bare på hovedbiblioteket her i Århus, havdereserveret den og måtte kun vente små 3 uger på den.

Glæd dig Pernille!

Tellah sagde ...

Cool, jeg vil reservere den der - tak for tippet!