søndag den 31. januar 2010

The Road - Anmeldelse af filmenIgår havde jeg en af mine bedste filmoplevelser i biografen i meget meget længe.
Jeg var inde at se "The Road" med Viggo Mortensen i hovedrollen, og havde egentlig ikke de store forventninger til den, og havde heller ikke læst særlig meget om den inden, (hvilket er noget atypisk for mig), om disse faktorer spiller ind på min bedømmelse af filmen ved jeg ikke, men jeg blev dybt bevæget og betaget, og det er altså sjældent det sker.
Stemningen i filmen er helt særegen; undergang, kaos, død og elendighed blandet med håb og kærlighed.
Viggo spiller (som altid) med masser af nerve og intensitet, og så er han jo aldrig bleg for at vise lidt hud ;-)
Billed og lydsiden (med musik af Nick
Cave) fungerer også helt optimalt.
Det ville have været så nemt at lade enkelte scener i filmen blive udpenslet og overdramatiseret og gjort det til en splatterfilm, men det sker heldigvis ikke, og det gør bare fortællingen om det menneskelige ford
ærv endnu mere grum og dyster.


Jeg blev dog lettere chokeret efter filmen, hvor jeg begejstret roste filmen, og min ven så udtalte at han fandt filmen lidt kedelig og langtrukken. Og vi plejer ellers at være ret enige? Den foruroligende følelse jeg havde da jeg forlod biografen varede meget længe, og sidder faktisk stadig i mig.
Jeg vil varmt anbefale alle der gider lytte, at gå ind og se The Road - og så skal jeg helt sikkert have fat i et eksemplar af bogen, som er skrevet af Cormac McCarthy, der også har skrevet "No country for old men".

4 kommentarer:

Sidsel/modeogmyter sagde ...

Jeg har heller ikke hørt om filmen før din anmeldelse - plejer også at have styr på det:) Den lyder virkelig interessant ( især den bare hud del haha) - gode film er jo essentielle i dette vejr!

cirkushjælpeløs sagde ...

Har lige set traileren for den, og jeg ved ikke helt om det er en film jeg har lyst til at se... Har det fint med zombier/spøgelser/div. film monstre, men jeg kan slet ikke holde ud at se menneskelig ondskab og fordærv... men den lyder bare ikke som en film man må gå glip af!

Jazz sagde ...

Smuk smuk film, så den i går og var ret begejstret. Den er ikke så anderledes end bogen, hvilket er super godt, for den kunne så nemt blive til splat og unødvendig Hollywood action.

Miss Jeanett sagde ...

Jeg overvejer det bestemt også. Den ser fed ud!

/Jeanett
http://jeanettd.blogspot.com